Mainos
Mainos

Monet yritykset maksavat sairaan lapsen hoidosta

Työnantaja maksaa yhä useammin sairaalle lapselle hoitajan, jotta työntekijä pääsee töihin.

Yritykset ovat alkaneet maksaa sairaan lapsen hoidosta. Vanhemmat pääsevät töihin, kun työnantajan maksama hoitaja tulee kotiin sairaan lapsen avuksi. Hoitajia välittävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Väestöliitto ja yksityiset yritykset.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on tehnyt hoitosopimuksen sairaan lapsen hoidosta 15 valtakunnallisen yrityksen kanssa. Paikallisia sopimuksia on noin 60. Hoitosopimuksia on tehty vasta parin kolmen vuoden ajan

Myös yritys hyötyy järjestelystä

Metso Paper on tehnyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa sopimuksen sairaan lapsen hoidosta. Perhe ilmoittaa tarvitsevansa hoitajan, MLL järjestää hoitajan kotiin ja laskuttaa siitä työnantajaa. Yritys näkee tässä oman hyödyn.

- Uskon, että myös yritys hyötyy, kun työntekijä voi tulla vähän huolettomammalla mielellä töihin tietäen asioiden kotona olevan kunnossa, selittää henkilöstöjohtaja Hilkka Alatalo-Korpi.

Myös lasten vanhemmat ovat tyytyväisiä järjestelyyn. - Kyllähän se sairaan lapsen hoitaminen on ainakin omasta mielestäni kaikista tärkeintä. Yrityksellekin tulee varmaan halvemmaksi maksaa ulkopuoliselle hoitajalle verrattuna siihen, että työntekijä jäisi kotiin hoitamaan lasta, kommentoi Metso Paperilla Jyväskylässä työskentelevä Jarno Manninen.

Aloite työnantajan maksamasta sairaan lapsen hoidosta on lähtenyt perheiltä. Hoidon tarpeen uskotaan tulevaisuudessa kasvavan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme