Mainos
Mainos

Moni hiihtolomalainen empii ulkoilua pakkasella - turhaan

Etelä-Suomen hiihtolomaviikko on alkanut harvinaisen upeassa, aurinkoisessa talvisäässä, mutta kova pakkanen on mietityttänyt monia ulkoliikunnasta haaveilevia.

Alkuiltapäivästä esimerkiksi Vihti Ski Centerin laskettelukeskus kylpee auringossa, mutta hisseissä ja rinteissä on vielä väljää. Reippailemaan tulleita perheitä löytyy useampia, mutta moni oli aamulla harkinnut lähtöä kovien pakkasten takia.

- On tosi ihanaa, kun aurinko paistaa ja on lunta, niin pääsee täällä etelässäkin hiihtämään. Pakkaset ovat kuitenkin sen verran vaikuttaneet hiihtolomasuunnitelmiimme, että varasuunnitelmia on täytynyt tehdä. Kovilla pakkasilla tehdään sitten sisäjuttuja, mutta eipä näin iltapäivällä enää niin kova pakkanen ole, kertoo lastensa Selinan ja Tean kanssa laskettelemaan tullut Stiina Pitkänen.

Pitkäsen perhe on suunnitellut viettävänsä hiihtolomaa Etelä-Suomessa, sillä perheen isä on töissä. Muiden viikko sujuu leppoisasti ulkoillen ja opiskellen. Selina-tytär kertoo, että pulkkamäessä pärjää kyllä, kunhan laittaa vaan tarpeeksi lämmintä vaatetta päälle.

"Kukkaronnyörejä pitää kiristellä"

Heikki ja Riku Toroskainen ovat uskaltautuneet mäkeen, mutta pakkanen on puhuttanut myös heillä.

- Varsinkin lapset ovat kovasti miettineet, mitä nyt lomalla voi tehdä. Odottelimme, että pakkaset hieman laskevat, jotta pääsemme mäkeen. Itse olen vähän viluinen ihminen, mutta tänään on ollut hyvä ilma ulkoilla, Heikki Toroskainen kertoo Vihdin -12 asteen pakkaskelissä.

Perhe asuu Lohjalla, joten laskettelureissu Vihtiin toteutui helposti.

- Aikanaan päätimme, että emme lähde nyt lomalla tuonne ylemmäs. Meille on tulossa ylioppilasjuhlaa ja muuta, joten pikkaisen pitää kukkaronnyörejä kiristellä, mutta ihan hyviä mäkiä täällä etelässäkin on. Lyhyempiä toki, mutta muuten ne ovat ihan loistavassa kunnossa, Heikki kertoo.

Perhe pitää laskettelun lisäksi muistakin talvilajeista - isä hiihtää ja lapset pelaavat jääkiekkoa ja muita talvipelejä.

Aurinko voittaa jo kovan pakkasen

Hyvät talvikelit ovat ilahduttaneet myös Vihti Ski Centerin rinnekeskusyrittäjä Sami Uotilaa, mutta laskettelukeskuksen kannalta pakkaslukemat aamuisin ovat olleet hieman turhan kireät.

- Ihmiset eivät ehkä ymmärrä, että on jo sen verran keväistä, että aurinko lämmittää aika mukavasti. Vaikka aamulla pakkanen hipoisi -30 astetta, niin keskipäivällä voi olla enää kymmenisen pakkasastetta. Jos aurinko paistaa, niin ennusteista voi helposti ottaa viisi pakkasastetta pois, Uotila sanoo.

Uotila kertoo, että hiihtolomaviikko on yleensä laskettelukeskukselle todellinen sesonkiaika.

- Muutamina vuosina on vettä satanut koko hiihtolomaviikon, ja ne ovat olleet melko karseita vuosia. Hiihtoloma on tänäkin vuonna hyvin merkittävä, mutta pienempi kuin yleensä. Kävijöitä on riittänyt niin hyvin muinakin viikonloppuina.

Uotilan mukaan etelän laskettelukeskuksissa on menossa superkausi.

- Lajin pariin on tullut paljon uusia ihmisiä. Tämä poikii varmasti monta vuotta, Uotila sanoo.

Lue myös:

Kaihtimet kiinni ja villasukat jalkaan - näillä vinkeillä säästät energiaa

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme