Mainos
Mainos

Moni innostui äänestämään marketissa

Tänään alkaneissa seurakuntavaaleissa valitaan noin 12 000 luottamushenkilöä. Kirkkovaltuutetut valitaan neljäksi vuodeksi, kausi kestää vuoteen 2010. Osassa seurakuntia myös huominen on vaalipäivä.

Seurakuntavaalien äänestysaktiivisuus näyttää nousseen sen vuoksi, että äänestyspaikkoja järjestettiin myös marketteihin ja kirjastoihin. Samoin nuoriin äänestäjiin vetoaminen tuntuu tepsineen.

Esimerkiksi Forssan seurakunnassa äänestysaktiivisuus nousi näillä keinoilla selvästi viime vaaleista.

- Lähetimme 18-22-vuotiaille seurakuntalaisille kirjeen vaaleista, ja se selvästi lisäsi nuorten äänestysaktiivisuutta. Lisäksi meillä oli 18-22-vuotiaiden ehdokkaiden oma lista, jolla oli 13 ehdokasta. Se sai selvästi vipinää aikaan, kuvailee kirkkoherra Esa Löytömäki.

Evankelisluterilaisen kirkon seurakuntavaalien ensimmäinen varsinainen äänestyspäivä oli sunnuntai. Suurimmassa osassa seurakuntia äänestetään myös huomenna.

Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt 548 seurakuntaan ja valtuustopaikkoja on jaossa noin 12 000. Kirkkovaltuutetut valitaan nelivuotiskaudeksi 2007-2010.

Äänioikeutettuja ovat Suomen evankelisluterilaisen kirkon jäsenet, jotka täyttävät 18 vuotta viimeistään vaalisunnuntaina. Ennakkoäänestys pidettiin kuun vaihteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme