Mainos
Mainos

Moni irtisanova yritys voitollinen

Tuoreen selvityksen mukaan suurin osa henkilöstöään Suomessa irtisanovista yrityksistä tekee voittoa.

Väli-Suomen sanomalehtien selvityksen mukaan lähes kaksi kolmasosaa tänä vuonna irtisanomisneuvotteluja käyneistä yrityksistä on ollut voitollisia tänä ja viime vuonna.

Selvityksen mukaan yli kymmenen työntekijän vähentämiseen tähtääviä yt-neuvotteluja on käyty yhteensä 77 kertaa. Niissä on menettänyt työpaikkansa 6800 ihmistä. Lähtöpassit saaneista hieman yli puolet on työskennellyt voitollisessa yhtiössä. Suomalaisia pörssiyrityksiä tarkasteltaessa osuus nousee kahteen kolmasosaan.

Ulkomaisten pörssiyhtiöiden irtisanomista työntekijöistä neljä viidesosaa on puolestaan työskennellyt tappiollisessa yhtiössä.

Irtisanomisiksi on selvityksessä laskettu kaikki yt-menettelyn kautta Suomessa tehdyt henkilöstövähennykset. Mukana on varsinaisten irtisanomisten lisäksi eläkeratkaisuja ja tukipaketteihin perustuvia vapaaehtoisia irtisanoutumisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot