Mainos
Mainos

Moni irtisanova yritys voitollinen

Tuoreen selvityksen mukaan suurin osa henkilöstöään Suomessa irtisanovista yrityksistä tekee voittoa.

Väli-Suomen sanomalehtien selvityksen mukaan lähes kaksi kolmasosaa tänä vuonna irtisanomisneuvotteluja käyneistä yrityksistä on ollut voitollisia tänä ja viime vuonna.

Selvityksen mukaan yli kymmenen työntekijän vähentämiseen tähtääviä yt-neuvotteluja on käyty yhteensä 77 kertaa. Niissä on menettänyt työpaikkansa 6800 ihmistä. Lähtöpassit saaneista hieman yli puolet on työskennellyt voitollisessa yhtiössä. Suomalaisia pörssiyrityksiä tarkasteltaessa osuus nousee kahteen kolmasosaan.

Ulkomaisten pörssiyhtiöiden irtisanomista työntekijöistä neljä viidesosaa on puolestaan työskennellyt tappiollisessa yhtiössä.

Irtisanomisiksi on selvityksessä laskettu kaikki yt-menettelyn kautta Suomessa tehdyt henkilöstövähennykset. Mukana on varsinaisten irtisanomisten lisäksi eläkeratkaisuja ja tukipaketteihin perustuvia vapaaehtoisia irtisanoutumisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme