Mainos
Mainos

Moni keski-ikäinen nainen elää lähes unelmaelämää

Joka neljäs 40-60-vuotias suomalaisnainen arvioi elävänsä lähes unelmaelämää. Tuoreen tutkimuksen mukaan näin ajattelevat monet yrittäjät, johtajat ja ylemmät toimihenkilöt.

Terveys ja perhe ovat naisten hyvän elämän tärkeimmät asiat. Näiden jälkeen tulevat työ, hyvä taloustilanne ja ihmissuhteet.

- Harva haaveilee lottovoitosta vaan ennustettavasta, turvallisesta taloudellisesta vakaudesta, sanoo markkinointijohtaja Pekka Mattila Eläke-Fenniasta.

Jotta keski-ikäisen naisen elämä olisi täysin unelmaelämää, tulisi siinä olla useammin ns. "onnellisuuspiikkejä". Elämä koetaan tasaiseksi ja onnea tuottavia huippukokemuksia toivottaisiin lisää.

- Tasainen elämä on mukavaa, mutta se ei aina auta toteuttamaan omaa elämänsuunnitelmaa, esimerkiksi vaihtamaan ammattia, Mattila kertoo.

Taloustutkimus selvitti Eläke-Fennian toimeksiannosta 40-60-vuotiaiden työelämässä olevien naisten elämänlaatua.

Naiset miehiä onnellisempia

Naiset ovat keskimäärin onnellisempia kuin miehet, sanoo onnellisuutta tutkinut kauppatieteiden tohtori Kari Nars. Tärkeäksi syyksi hän sanoo sen, että naisilla on miehiä parempi suhteellisuudentaju. Miehet asettavat itselleen ylimitoitettuja tavoitteita ja voivat katkeroitua, kun eivät saavuta niitä.

Tutkimusten mukaan korkeat tulot ja varakkuus ovat miehille tärkeimpiä tekijöitä, kun mitataan onnellisuutta.

Narsin mukaan raha ei tuo tuo pahemmin lisäonnea, jos sitä on jo kohtuullisesti.

Usein ihminen on onnellisin lapsena ja seniorina. Vaikeimmat ajat ovat 30-40-vuotiailla, joilla on monesti öisin valvottavat pienet lapset, kovat vaatimukset työelämässä pärjäämiselle, natinaa puuttuvasta vapaa-ajasta ja rahat tiukalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme