Mainos
Mainos

"Moni kokee humalassa ajamisen suomalaiseksi kansallisoikeudeksi"

Tuore liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) on sitä mieltä, että kansallinen liikennemoraali on alkoholinkäytön suhteen rappiolla. Ministeri haluaakin laskea rattijuopumuksen promillerajaa 0,5:stä 0,2:een.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Kyllönen kertoo hämmentyneensä palautteesta, jota hän on saanut kansalaisilta promillerajan laskemista koskevan ehdotuksen jälkeen.

- Hyvin paljon on tullut palautetta, joka viestittää, että humalassa autolla ajaminen on suomalainen kansallisoikeus, ihmettelee Kyllönen.

Kyllönen pitää hälyttävänä ihmisten nykyistä suhtautumista alkoholiin ja liikennekäyttäytymiseen.

- Kun itse olin teini-ikäinen, niin selkeä viesti oli se, että jos ajat autolla, niin et ota alkoholia ja jos otat, niin et aja. Ennen puhuttiin, että yhden saunaoluen juotuaan voi lähteä ajamaan parin tunnin päästä. Nykyisin ajattelumalli on se, että voit juoda yhden viinipullon tai sixpackin olutta ja lähteä sitten tien päälle.

(MTV3)

Katso Merja Kyllösen haastattelu: (Huomenta Suomi 28.7.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme