Mainos
Mainos

Moni kunta säästää miljoonia euroja aktivoimalla työttömiä

Kuntien into aktivoida työttömiä vaihtelee rajusti. Osa kunnista järjestää työtä jopa 70 prosentille työttömistä

Ne kunnat, jotka aktivoivat työttömiä, säästävät työmarkkinatuessa miljoonia euroja.

Kajaanin kaupungissa tartuttiin työttömyyttä sarvista jo edellisen laman jälkeen, kun kaupungin työikäisistä jäi työttömäksi viidennes.

Nyt tämänkin pienen kyläyhdistyksen toiminnoissa häärii kymmeniä työttömiä.

–Tällä hetkellä meillä on noin kuusikymmentä työllistettyä, kaikilla mahdollisilla työvoimapoliittisilla tavoilla elikkä palkkatuella, työkokeilussa, työharjoittelussa ja sitten vielä yhdyskuntapalvelussakin on ihmisiä, kyläyhdistyksen projektipäällikkö Mauri Saastamoinen kertoo.

Kajaanin kaupunki tukee noin neljääkymmentä yhdistystä, jotka ovat mukana työllistämistalkoissa ja on tällä tavoin nostanut aktivointiasteensa yli 50 prosenttiin jo vuosia sitten.

– Meillähän ensinnäkin yhdistyksillä on mahdollista saada lainaa niihin ensimmäisten kuukausien palkanmaksuun. Monella yhdistyksellä ei ole millä maksaa sitä ensimmäisen kuukauden palkkaa, kun sen palkkatuen saa vasta jälkikäteen, toteaa Kajaanin kaupungin henkilöstösihteeri Paula Tokkonen.

Tavoitteena on, että työllistetyille löytyy jossain vaiheessa työpaikka vapailta markkinoilta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme