Mainos
Mainos

Moni kunta sanoo geenimuuntelulle ei

Huoli geenimuuntelusta kaihertaa kunnissakin. Suomessa jo kymmenisen kuntaa on julistautunut GMO-vapaiksi kunniksi, eli niiden järjestämissä ruokailuissa ei käytetä geenimuunneltuja elintarvikkeita. Lisäksi tällaisten kasvien viljeleminen niiden omistamilla pelloilla on kielletty.

Kannanottaminen geenimuunneltuun ruokaan on kunnille vielä ennakoivaa politiikkaa, sillä GMO-elintarvikkeita ei Suomen markkinoilla juuri ole.

Elintarvikkeiden kilpailuttaminen saattaa aiheuttaa GMO-vapaissa kunnissa tulevaisuudessa päänvaivaa. Laissa ei säädetä, että geenimuuntelua saisi käyttää kilpailuttamiskriteerinä samaan tapaan kuin vaikkapa luomua.

Täyttä varmuutta tuotteiden muuntelemattomuudesta ei voi olla. Nykyisin elintarvikepakkauksiin täytyy merkitä, jos tuote sisältää geenimuunneltuja aineksia yli 0,9 prosenttia. Geenimuunnellulla rehulla syötettyjä eläimiä sääntö ei koske.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme