Mainos
Mainos

Moni mielii maalle

Moni kaupunkilainen on kiinnostunut siirtymän maaseudulle yrittäjäksi tai muuhun ammattiin. Tämä käy ilmi tuoreesta kyselystä, jonka Maaseutuyrittäjyyden edistämiskeskus (MAEK) teetätti Elintarviketieto Oy:llä.

MAEK arvioi, että pääkaupunkiseudun ja yli 50 000 ihmisen kaupunkien asukkaat ovat kiinnostuneita
maaseutuyrittäjyydestä. Pääkaupunkiseudun 15-64-vuotiaista 7 prosenttia eli noin 44 000 henkeä piti varmana tai erittäin todennäköisenä, että he siirtyvät maaseudulle, jos taloudelliset ja sosiaaliset esteet saadaan poistettua.

Perhesyyt, kuten lasten koulutilanne tai puolison työpaikka, koettiin muuton esteeksi. Merkittävä este oli myös rahan puute. Alle 40-vuotiaat arvioivat maaseudulle muuton tärkeimmäksi esteeksi taloudelliset syyt, kun taas sitä vanhemmille keskeiset esteet olivat sosiaalisia.

Elintarviketieto haastatteli kyselyssään yhteensä 2034:ää kaupunkien 15-64-vuotiasta. MAEK muistuttaa, että yritystoimintaa suunnittelevat saavat neuvontaa uusyrityskeskuksista, joita on Suomessa noin 30. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme