Mainos
Mainos

Moni opiskelija kärsii psyykkisistä ongelmista

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tutkimuksen mukaan yleisimpiä ongelmia ovat muun muassa ylirasituksen kokeminen ja stressi sekä masennus.

Psyykkiset häiriöt vaivaavat monia yliopisto-opiskelijoita. Naisopiskelijoista noin kolmannes ja miesopiskelijoista noin viidennes kärsii psyykkisistä ongelmista, selviää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tuoreesta tutkimuksesta.

Yleisimmiksi ongelmiksi osoittautuivat jatkuva ylirasituksen kokeminen, itsensä tunteminen onnettomaksi ja masentuneeksi sekä tehtäviin keskittyminen. Myös stressi on monelle opiskelijalle tuttu vaiva. Runsasta stressiä koki kaikkiaan 34 prosenttia naisista ja 25 prosenttia miehistä.

Erilainen psyykkinen oireilu oli kaikkiaan lisääntynyt edellisestä, vuonna 2000 tehdystä tutkimuksesta.

YTHS:n terveystutkimukseen vastasi yli 3000 Suomen eri yliopistoissa-, tiede- ja taidekorkeakouluissa opiskelevaa alle 35-vuotiasta opiskelijaa. Kyselyt tehtiin viime vuonna.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.02.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot