Mainos
Mainos

Moni pitää ydinvoimaa pakollisena pahana

Suomessa suhtaudutaan ydinvoiman vaaroihin rauhallisesti. Helsingissä työmatkalaiset kokevat ydinvoiman välttämättömänä energiamuotona, vaikka vaarat tiedostetaan.

- Se on väistämätön paha. Sitä tarvitaan, vaikka sitä ei kukaan halua, Pasilan asemalla haastateltu Ville Toivonen, 31, toteaa.

Japanissa syntynyt vaaratilanne ei ole luonut Suomeen suurta katastrofin pelkoa. Nykyaikainen rakentaminen lisää luottoa voimaloiden kestävyyteen. Myös Suomen maantieteellinen sijainti lievittää suurimpia pelkoreaktioita.

- Onnettomuuksia sattuu aina, Suomessa mahdollisuudet maanjäristyksiin ja tulviin ovat pienet, Pentti Lukander, 64, sanoo.

Myös ydinvoimaa kannattavien keskuudessa epäkohtiin on pyritty kiinnittämään huomiota.

- Erityisesti valvontaa on lisättävä, Ritva Kela, 64, sanoo.

MTV3 Uutisten Facebook-sivulla ydinvoima on synnyttänyt kiivasta keskustelua. Erilaiset energiaratkaisut ovat kansalaisten mielestä tärkeitä, mutta ydinvoima on tehokkuutensa takia saanut myös suurta kannatusta.

- Jollakin pitää Suomessa lämmittää, Ulla Järvi, 48, muistuttaa. - Kaikissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolensa.

Aikaisempi mielipide vahvistunut

MTV3 Uutisten päivän kysymys, ovatko Japanin tapahtumat vaikuttaneet suhtautumiseesi ydinvoimaan, on herättänyt myös isoa keskustelua. Iltapäivään mennessä 60 prosenttia vastaajista ei ole muuttanut kantaansa Japanin tilanteen vuoksi.

Sekä kyllä- että ei-vastauksia on perusteltu aikaisemman mielipiteen vahvistumisella. Mielipidettä on eniten muuttanut pelko ydinvoimaloiden turvallisuudesta.

Nimimerkki Realisti jakaa monen kanssa huolta tulevaisuudesta.

- Ydinjätteet tulevat olemaan vaarallisia tulevaisuudessa. Emme rakenna hyvää tulevaisuutta kenellekään.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot