Mainos
Mainos

Moni sosiaalijohtaja velvoittaisi työttömät työhön

Enemmistö sosiaali- ja terveysjohtajista sekä Kela-johtajista kannattaa työvelvoitetta työttömille, kertoo Sosiaalibarometri.

Barometrissa kysyttiin, pitäisikö kaikki työttömät velvoittaa tekemään töitä tai osallistumaan vapaaehtoistoimintaan esimerkiksi kaksi tuntia viikossa.

Yli puolet vastaajista kannatti ajatusta. Vastustajia oli Kela-johtajissa ja sosiaalijohtajissa noin kolmannes. Sen sijaan työ- ja elinkeinotoimistojen johtajissa kannattajia ja vastustajia oli lähes yhtä paljon.

Työvelvoitteen kannattajat näkivät velvoitteen pitävän yllä työkykyä ja estävän syrjäytymistä. Moni kuitenkin lisäsi, ettei velvoite voisi koskea ihan kaikkia työttömiä, kuten esimerkiksi työkyvyttömiä.

Vastustajat katsoivat muun muassa, että velvoitteen järjestäminen olisi hankalaa ja toisi kustannuksia. Moni pelkäsi, että työttömiä käytettäisiin ilmaisina työntekijöinä, mikä veisi paikkoja palkkatyöstä.

Suomen sosiaali ja terveys ry:n barometriin vastasi vuodenvaihteessa 140 sosiaali- ja terveysjohtajaa, 67 Kelan toimistojen johtajaa ja 89 TE-toimistojen johtajaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme