Mainos
Mainos

Moni suomalainen makaa teholla sikainfluenssan vuoksi

Kymmenkunta ihmistä on päätynyt tehohoitoon sikainfluenssan vuoksi Suomessa. Sairastuneet ovat tehohoidossa sairaaloissa eri puolilla Suomea. Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan tauti on jälleen leviämässä, mutta laajasta epidemiasta ei vielä voi puhua.

Kymen Sanomat kertoi eilen nelikymppisestä perusterveestä potilaasta, joka kuoli sikainfluenssaan sairaalan teho-osastolla. Sitä ei ole tiedossa, oliko hänet rokotettu sikainfluenssaa vastaan. Samalla osastolla on hoidossa kaksi muutakin alle 50-vuotiasta, joilla ei ole pitkäaikaisia sairauksia.

Ylilääkäri Markku Kuusi THL:sta sanoo kuitenkin, ettei viruksen muuttumisesta ärhäkämpään suuntaan ole viitteitä. Perusterveitä ihmisiä on menehtynyt aiemminkin sikainfluenssaan.

Influenssavirus heräsi Suomessa eloon uudestaan viime joulukuussa, jolloin sairastuneita alkoi löytyä varuskunnista. Kuusi muistuttaa, että riskiryhmäläisten olisi syytä käydä hakemassa sikainfluenssarokote nyt, kun tauti taas alkaa nostaa päätään.

(MTV3 - STT)

Katso Anne Forssénin juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme