Mainos
Mainos

Moni työikäinen turvautuu kirkon raha-apuun

Kirkkohallituksen tutkimuksen tekijät toivovat, että yhteiskunnan tuki tulisi saada samalta luukulta.

Kirkon diakoniatyö paikkaa yhä enemmän julkisen sosiaaliturvan jättämiä aukkoja, toteaa Kirkkohallituksen teettämä tutkimus. Sen mukaan luterilainen kirkko on saanut huomattavan roolin taloudellisen avun antajana.

Seurakuntien taloudellisen avun määrä on kasvanut, ja asiakkaista yhä useampi on työikäinen.

Evankelisluterilaiset seurakunnat ovat kasvattaneet varoja avustustyöhön siellä, missä on paljon työttömiä, velkaantuneita, asunnottomia, toimeentulon saajia ja pienituloisia. Huono-osaisia on eniten Oulun, Mikkelin ja Kuopion hiippakunnissa.

Tutkimuksen tekijät toivovat, että yhteiskunnan tuki tulisi saada samalta luukulta. Tutkimus perää sosiaalitakuuta, joka takaisi köyhyysloukkuun joutuneelle toimeentulon määräajassa.

Kirkon diakonityöntekijät ovat huomanneet, että asiakkaat eivät aina tiedä, mitä sosiaalietuuksia ja avustuksia he voivat saada.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot