Mainos
Mainos

Moni työllinenkin etsii uutta työpaikkaa

Moni suomalainen työssäkäyvä pohtii työpaikan vaihtamista. Toisaalta korkea sitoutuminen työpaikkaan on Suomelle erityinen ilmiö.

Työllisten into vaihtaa työpaikkaa ei Suomessa ole lisääntymässä, vaikka Yhdysvalloissa suuntaus on selvä. Kuitenkin myös meillä moni työntekijä etsii aktiivisesti uusia työmahdollisuuksia.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkijan Petri Böckermanin mukaan aikomukset vaihtaa työpaikkaa ovat hyvin yleisiä. Tilastokeskuksen tuoreimman työolotutkimuksen perusteella lähes joka toinen työntekijä haluaisi vaihtaa toiseen työpaikkaan. Todellisuudessa aktiivisesti työnetsintään ryhtyvien osuus on vajaa puolet tästä.

Niiden vastaajien määrä, jotka haluaisivat pysyä nykyisessä työpaikassaan, on kuitenkin noussut 56 prosenttiin.

Tilastokeskuksen dosentin Anna-Maija Lehdon mukaan korkea sitoutuminen työpaikkaan on Suomelle erityinen ilmiö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot