Mainos
Mainos

Moni uusperhe tarvitsee apua lomien suunnittelussa

Monessa perheessä sovitellaan tällä hetkellä vanhempien kesälomia ja lasten aikatauluja yhteen.

Uusperheissä lomasuunnitelmien tekeminen on usein ydinperhettä monimutkaisempaa. Perheen äidin lasten, isän lasten ja yhteisten lasten lomanviettosuunnitelmiin kun vaikuttavat myös kummankin ex-puolison ja mahdollisten uusien puolisoiden mielipiteet.

Pahimmillaan uusperheen kesälomakuvioita puidaan viranomaisten avustuksella. Elatusvelvollisten liitossa kehotetaankin eronneita vanhempia sopimaan tapaamisista kirjallisesti.

- Mikään lakihan ei pakota vanhempia laatimaan kirjallista ja vahvistettua tapaamissopimusta, mutta se on kyllä lasten etu, sanoo Elatusvelvollisten Liiton puheenjohtaja Ahti Hurmalainen.

Kesälomiin liittyvät asiat kannattaa sopia etukäteen mahdollisimman yksityiskohtaisesti.

- Jos ex-puolisoiden lomat menevät päällekkäin, niin se päällekkäin menevä osuus pitää sitten kylmästi puolittaa, sanoo lastenvalvoja Ritva Leminen Espoon kaupungin perheasioiden yksiköstä.

Uusperheen lasten kesälomaa suunnitellessa vanhemmat joutuvat aina joustamaan ja pitämään mielessä lapsen edun.

- Kyse on lapsen lomasta, ja vanhempien on syytä muistaa lomia järjestettäessä, että kaikkea ei voi saada, kun on eronnut, muistuttaa Leminen.

(MTV3)

Katso Kati Savanderin juttu (Seitsemän uutiset 9.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme