Mainos
Mainos

Monista mökeistä puuttuu yhä palovaroitin

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön arvion mukaan 30 prosenttia kesäasunnoista on edelleen ilman palovaroitinta.

Järjestön mukaan tänä vuonna toukokuun loppuun mennessä oli tulipaloissa kuollut 41 ihmistä. Kuolemaan johtaneiden tulipalojen yleisimmät syttymissyyt olivat tupakointi ja sähkölaitteet. Palovaroitin on mökilläkin halvin henkivakuutus

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) mukaan tulipalon taustalla on hyvin usein riskien ottaminen omassa elämässä. Järjestön arvion mukaan esimerkiksi 30 prosenttia kesäasunnoista on edelleen ilman palovaroitinta. Varoitin tulee olla asennettuna kattoon kaikissa yöpymiseen käytettävissä tiloissa.

Mökkien lisäksi palovaroitin pitäisi olla uusien katsastusvaatimusten mukaan myös sellaisissa veneissä, joissa yövytään.

Varoittimen toimivuuden testaaminen kerran kuukaudessa on tarpeen. Tyhjillään muutaman päivän olleen mökin ja asunnon palovaroitin on niin ikään testattava.

Mökilläkin on syytä olla alkusammutusvälineet. Sammutustaitojen harjoitteleminen helpottaa liekkien taltuttamista, jos tuli pääsee irti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot