Mainos
Mainos

Monitoimitalosta kesken kisojen evakuoitu kertoo paniikista: Pikkutytöt ulos paljain jaloin

Vantaalla evakuoitiin sunnuntaina yli tuhat ihmistä voimistelukisoista tulipalon takia. Paikalla ollut MTV Sportin toimittaja kertoo, että reilusti yli puolet evakuoiduista oli noin kymmenvuotiaita tyttöjä.

– Olin siinä käytävällä kun hälytys alkoi soimaan ja ensin ajattelin, että kyseessä olisi harjoitus. Noin minuutin päästä pukuhuoneesta alkoi tulla tummaa, lähes mustaa savua ja tajusin, että nyt on tosi kyseessä, Vantaan monitoimikeskus Lumossa paikalla ollut MTV Sportin toimittaja Minna Kontulainen kertoo.

Tulipalo syttyi Kontulaisen mukaan pukukoppitilojen saunassa, jossa oli joukkueen kisatavaroita. Savu levisi koko rakennukseen, mutta palo ei STT:n mukaan levinnyt pukukoppitilojen ulkopuolelle. 

Suojaan kirkkoon

Monitoimikeskus Lumossa oli tulipalon syttymishetkellä meneillään 10-16-vuotiaiden tyttöjen joukkuevoimistelun SM-kisat. Kontulainen oli paikalla valmentajan roolissa. Hän kertoo menneensä välittömästi järjestyksen valvojein luo.

– Sanoin, että minä hoidan tytöt ulos, hälyyttäkää te palokunta.

– Kyllähän nämä kymmenvuotiaat tytöt saivat melkoisen paniikin aikaiseksi, ja myös ne vanhemmat, jotka eivät tienneet missä lapsensa olivat, Kontulainen kertoo.

Rakennuksessa olleet ihmiset siirrettiin suojaan Korson kirkkoon, joka sijaitsee aivan monitoimikeskuksen vieressä. 

– Tytöt olivat tietysti kisapuvuissa ja paljain jaloin. Me valmentajat saimme lähteä hakemaan tyttöjen tavaroita noin tunnin odottelun jälkeen.

Kilpailut keskeytettiin palon takia.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme