Mainos
Mainos

Mönkäre ei kaipaa remonttia hallintoneuvostoihin

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen mielestä valtionyhtiöiden hallintoneuvostot eivät kaipaa erityistä remonttia. -Kyllä yhtiöiden menestys on enemmän kiinni yhtiön johdon strategioista kuin hallintoneuvostoista, Mönkäre sanoo Helsingin Sanomissa.

Mönkäreen mielestä valtionyhtiöiden hallintoon voidaan harkita muutoksia vasta sitten, kun eduskunta käsittelee niin sanotun valtionyhtiöpaketin, jossa haetaan valtuuksia valtion omistusosuuden vähentämiseen seitsemässä yhtiössä.

Mönkäre sanoi viime perjantaina, että Fortumin hallintoneuvostoa voidaan supistaa. Nyt hän sanoo, että jäsenten vähentäminen ei ole ajankohtaista. Mönkäre sanoo myös, että jos hallintoneuvostoja aletaan lakkauttaa, Fortumin hallintoneuvosto ei ole niistä ensimmäinen.

Valtionyhtiöistä kahdellatoista on pääosin kansanedustajista koostuva hallintoneuvosto. Kauppa- ja teollisuusministeriön virkamiehet ovat aloittaneet keskustelun hallintoneuvostojen tarpeellisuudesta. Eduskuntaryhmät ovat kuitenkin suhtautuneet lakkautusaikeisiin nihkeästi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme