Mainos
Mainos

Mönkäre: Fortum ei päätä yksin ydinvoimaloista

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre ihmettelee Fortumin varapuheenjohtajan lausuntoa, jonka mukaan Suomeen ei rakenneta uutta ydinvoimalaa.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre

Vuorineuvos Krister Ahlström arvioi eilen Hufvudstadsbladetissa, että sähkön hinta ei välttämättä kattaisi investointikustannuksia.
Sinikka Mönkäreen mielestä Fortum ei voi yksin päättää ydinvoimaloiden rakentamisista ja siksi Ahlströmin asenne ei hänen mielestään ole oikea.

Fortumin hallituksen varapuheenjohtaja Ahlström arvioi haastattelussa, että sähkön tuonti tekee ydinvoiman lisätuotannon tarpeettomaksi. Hän piti ydinvoimapäätöstä myös poliittisena riskinä sijoittajille. Kauppa- ja teollisuusministeri Mönkäre aikoo ottaa asian esille Fortumin yhtiökokouksessa.

Mönkäreen mukaan valtion on pohdittava ydinvoiman lisätarvetta laajemmista näkökohdista kuin Fortumin. Harkintaan vaikuttavat Kioton ilmastosopimuksen velvoitteet sekä energian tuontiin liittyvät riskit.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme