Mainos
Mainos

Mönkäre haluaisi lisää joustoja työelämään

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre on huolestunut siitä, että työelämä työntää pois vähänkin vajaakuntoisia ihmisiä. Ministeri perääkin enemmän joustoja työelämään.

Vaatimukset työelämässä ovat ministeri Sinikka Mönkäreen mukaan tänä päivänä sellaiset, että kynnys tarjota sairaslomaa ja työkyvyttömyyseläkettä on matala.

-Työelämässä ei voi olla, jos ei ole sataprosenttisessa kunnossa. Hyvin herkästi ajaudutaan siihen kierteeseen, että työelämä työntää pois vähänkin vajaakuntoisia ihmisiä, Mönkäre sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Mönkäre kommentoi suomalaisten mielenterveyttä kartoittanutta tutkimusta. Mielenterveyshäiriöt eivät 20 vuoden aikana ole lisääntyneet, mutta niiden osuus työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syistä on kasvanut.

Ministerin mielestä syy tähän löytyy työelämästä. Hallituksen yhtenä tavoitteena on kehittää työelämän vetovoimaa esimerkiksi tarjoamalla tulevaisuudessa osa-aikaista sairauslomaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme