Mainos
Mainos

Mönkäre huolissaan eläkeläisten tuloloukusta

Vanhusten pitkäaikaisen hoidon maksujärjestelmä vaatisi korjausta. Se ei nykyisellään edistä avohoidon yleistymistä, totesi sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) tänään Helsingissä valtakunnallisilla sosiaalitalouspäivillä.

Mönkäre sanoi, että tuloihin sidotut asiakasmaksut, asumistuki ja progressiivinen verotus voivat johtaa siihen, että eläkeläiselle jää vähemmän rahaa, vaikka hänen tulonsa kasvavat.

Kunnat eivät Mönkäreen mielestä ota huomioon eläkkeensaajan kokonaistilannetta, vaan voivat hinnoitella avopalvelun niin kalliiksi, että asiakkaan kannattaa ennemmin mennä laitoshoitoon. Mönkäreen mielestä yhteiskunnan tulisi myös maksujärjestelmällä ohjata avopalvelujen käyttöön, joka on asiakkaalle parempi ja yhteiskunnalle edullisempi vaihtoehto.

Sosiaali- ja terveysministeriössä selvitetään eläkeläisten tuloloukkua. Jonkinasteisena ongelma koskettaa 10 000 - 20 000 eläkeläistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme