Mainos
Mainos

Mönkäre ja Huuhtanen terveydenhuoltokiistassa

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre on ajautunut kiistaan Kansaneläkelaitoksen pääjohtajan Jorma Huuhtasen kanssa. Mönkäre arvostelee kovin sanoin Huuhtasta, joka haluaisi edistää yksityistä terveydenhoitoa.
Huuhtanen totesi Helsingin Sanomissa haluavansa edistää potilaiden oikeutta hakea yksityislääkärille ja lääkärien oikeutta siirtyä yksityissektorille korottamalla lääkärinpalkkioista maksettavia Kela-korvauksia.

Aiemmin sosiaali- ja terveysministerinäkin toiminut Mönkäre pitää Huuhtasen mielipiteitä vastuuttomina ja väärinajoitettuina, sillä hänen mukaansa panostusta tarvitaan kuntatason terveyskeskuksiin.

Mönkäre muistutti, että Kela jakaa yhteisiä verovaroja; sen tehtävänä on olla luomassa terveydenhuoltoa kaikille. Hän korosti, että Kelan tukema yksityinen lääkäritoiminta ei saa syödä työvoimaa ja muita voimavaroja julkisesta perusterveydenhuollosta.
-Yksityiseen sektoriin panostamalla ei voida hoitaa koko kansanterveyttä. Toisin kuin pääjohtaja esittää, paremmin toimeentulevien käyttämiin palveluihin ei nyt tarvita lisärahaa., totesi Mönkäre.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme