Mainos
Mainos

Mönkäre kiitti Thaimaan terveysministeriä avusta

Mönkäre kiitti sekä Thaimaan hallitusta että kaikkia katastrofin hoitamisessa mukana olleita thaimaalaistahoja tehokkaasta etsintä-, pelastus- ja sairaanhoitotyöstä.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) on kiittänyt Suomen hallituksen, tuhoalueelta pelastettujen ja paikallisissa sairaaloissa hoidettujen suomalaisten puolesta thaimaalaisia avusta. Mönkäre tapasi tänään Bangkokissa Thaimaan terveysministerin Sudarat Keyuraphanin.

Mönkäre kiitti sekä Thaimaan hallitusta että kaikkia katastrofin hoitamisessa mukana olleita thaimaalaistahoja tehokkaasta etsintä-, pelastus- ja sairaanhoitotyöstä, jolla pelastettiin suuri määrä ihmishenkiä.

Ministeri Keyuraphan puolestaan kiitti Mönkärettä Suomen antamasta tuesta ja valmiudesta olla mukana tuhojen korjaamisessa.

Hallitus on antanut Suomen Punaiselle Ristille tehtävän kartoittaa Thaimaan tuhoalueen sairaaloiden tilaa ja tarpeita niiden kunnostamiseksi sekä laitteiden ja materiaalien toimittamiseksi.

"Tuhoalueella ei ole kulkutauteja"

Tapaamisessa Keyuraphan kiisti edelleen huhut, joiden mukaan hyökyaallon ulkomaalaisia uhreja olisi poltettu ja haudattu alueella. Hänen mukaansa kaikki ulkomaalaiset on keskitetty uhrien keräilypisteisiin, joiden kylmäsäilytystiloja on lisätty.

Keyuraphanin mukaan tuhoalueella ei ole kulkutauteja. Hänen mukaansa Thaimaa kehittää myös ennakkovaroitusjärjestelmäänsä vastaavien katastrofien välttämiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme