Mainos
Mainos

Mönkäre: Kunnat käyttävät väärin valtion työllistämistukea

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) arvostelee kovin sanoin kuntien tapaa palkata työntekijöitä osa-aikaisina valtion työllistämistuella silloin, kun tarvetta kokoaikaiseen ja pysyvään työpaikkaan olisi olemassa.

-Se on valtion rahoituksen väärinkäyttöä ja vääristää työllisyystilastoja, Mönkäre sanoi Terveyden- ja sosiaalihuoltoalan ammattijärjestön Tehyn liittokokouksen avajaisissa tänään.

Mönkäre viittaa kommentissaan erityisesti vastavalmistuneisiin tehyläisiin, jotka työskentelevät erilaisissa hoitoalan ammateissa.
-Kuntien pitää palkata normaaleihin palvelussuhteisiin työntekijänsä silloin, kun siihen on selvät tarpeet olemassa. Keinottelu työllistämistuilla ei ole tarkoituksenmukaista, Mönkäre toteaa.

Mönkäre pohtii epäkohtien poistamista mm. viittaamalla Suomen hallitusmuotoon kansalaisten perusoikeuksista ja julkisen vallan velvollisuuteen turvata riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut. Mönkäreen mukaan nyt on aika harkita keinoja, joilla kuntien toimintaan voidaan vaikuttaa.

-Tällaisia keinoja ovat palvelujen järjestämistä sääntelevän lainsäädännön muuttaminen, valtionosuuksien uudelleen kohdentaminen, epäkohtiin puuttuminen valvonnan avulla sekä muu toiminnan järjestämiseen kohdistuva ohjaus, Mönkäre huomauttaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme