Mainos
Mainos

Mönkäre: lääkekustannukset kuriin

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre haluaa lääkekustannukset kuriin.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre vaatii lääkekustannusten kasvun hillitsemistä. Oulussa Sairaalatalouspäivillä keskiviikkona puhunut Mönkäre leikkaisi kunnallisen terveydenhoidon lääkemenoja lisäämällä yhteishankintoja sekä kilpailuttamista.

Lääkekustannukset ovat kasvaneet viime vuosina kymmenen prosentin vuosivauhdilla, mikä ylittää muiden terveydenhuollon menojen kasvuvauhdin.

-Lääkekulujen kasvu syö pidemmällä tähtäimellä mahdollisuuksia uusien, tehokkaiden hoitomuotojen myös uusien lääkehoitojen käyttöönotolta. Kustannusten nousu on siis pakko saada hallintaan, Mönkäre sanoo.

Mönkäre kehottaa sairaanhoitopiirejä ja terveyskeskuksia verkottumaan lääkehankintoja tehtäessä, yhteishankinnoilla ja hankintojen kilpailuttamisella menojen kasvua voi hillitä.

Mönkäre kirittää myös sähköisen sairauskertomusjärjestelmän valmistumista. Järjestelmän pitäisi olla valmiina vuonna 2007, mutta ministerin mielestä se olisi saatava käyttöön jo aikaisemmin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot