Mainos
Mainos

Mönkäre: Lääkekustannusten nousua on onnistuttu hillitsemään

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen mielestä lääkekustannusten kasvun hillitseminen on ollut tehokkaampaa kuin uskallettiin odottaa.

Lääkkeiden sairausvakuutuskorvausten kasvu on hidastunut, mikä on tärkeää maan talouden kannalta, arvioi ministeri Sinikka Mönkäre tänään Farmasian päivillä Helsingissä. Mönkäreen mielestä myös yksityisen kansalaisen kannalta on myös tärkeää saada sairastamisen kulut hallintaan, jotta meillä olisi varaa uusiin hoitomenetelmiin ja uusiin lääkkeisiin.

Farmasian päivät on farmasian alan suurin vuotuinen koulutustilaisuus. Helsingin messukeskukseen kokoontuu viikonvaihteessa farmaseutteja, proviisoreja ja apteekkareita noin 2800. Tänään päivillä käsiteltiin mm. hoitosuosituksia ja tuloksellista itsehoitoa. Huomenna ovat esillä mm. naisten ja miesten intiimivaivat. Suurelle yleisölle on järjestetty ensi kertaa erityinen lääkeneuvontaklinikka.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme