Mainos
Mainos

Mönkäre: Lääkkeiden tukkuhinnat alas

Esitetty viiden prosentin alennus laskisi potilaan maksettavaksi jäävää hintaa hieman, mutta suurin säästö tulisi yhteiskunnalle.

Sosiaali- ja terveysministeriö esittää, että lääkkeiden tukkuhintoja laskettaisiin ensi vuoden alusta viisi prosenttia. Hintojen lasku on osa lääkekorvausuudistusehdotusta. Lääkkeiden hintalautakunnan pääsihteeri Sinikka Rajaniemi sanoo, että myös potilaan maksettavaksi jäävä hinta alenisi hieman, mutta suurin säästö tulisi yhteiskunnalle.

Kaikkiaan 3,1 miljoonaa suomalaista saa vuosittain lääkekorvauksia. Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen mukaan jatkuvasti kasvaviin menoihin ei ole varaa. Kelan maksamat lääkekorvaukset ovat viime aikoina kasvaneet lähes sata miljoonaa euroa per vuosi. Viime vuonnakin nousu oli Suomessa yli kymmenen prosenttia, kun Ruotsissa se oli 0,2 prosenttia.

STM lähettää ehdotuksensa nyt lausunnoille. Lakiesitys lääkekorvausuudistuksesta on tarkoitus antaa eduskunnalle tänä keväänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme