Mainos
Mainos

Mönkäre lupaa nikotiinilääkkeet kauppoihin

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mökäre ei osaa vielä arvioida, millä aikataululla nikotiinilääkkeet saadaan kauppoihin.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre lupaa, että tupakan vieroituksessa käytettävät nikotiinikorvauslääkkeet tuodaan päivittäistavarakauppaan niin pian kuin mahdollista.

- Monessa maassa on niin, ja luulen, että moni saattaisi napatakin ennemmin sen laastarin ja purkan kuin ottaa tupakkaa, Mönkäre perustelee Etelä-Suomen Sanomissa.

Ministeri ei vielä osaa arvioida, koska valmisteet saataisiin kauppoihin. Jos lainmuutos on tarpeen, lupaa Mönkäre hoitaa senkin pikaisesti kuntoon. Nikotiinipurukumeja ja -laastareita saa ostaa ilman reseptiä, mutta nykyään niitä myydään vain apteekeista.

Mönkäre on aiemmin pitänyt perusteltuna Kela-korvausten maksamista vieroituslääkkeenä käytettäville nikotiinivalmisteille. Lääkekorvausten kasvattamista ei hänen mukaansa voida kuitenkaan juuri nyt harkita.

- Nyt ei ole mahdollista esittää valtiovarainministeriölle korvausmenojen lisäämistä, ministeri sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme