Mainos
Mainos

Mönkäre: Malttia irtisanomisiin

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre toivoo yrityksiltä malttia olla heikentyneestä talouskehityksestä huolimatta turvautumatta henkilöstön irtisanomisiin.

Mönkäreen mielestä lomautuksiin ja irtisanomisiin ei tulisi nyt lähteä kuin aivan poikkeustapauksissa, sillä kaikki merkit viittaavat siihen, että talouden notkahdus lyhytaikaiseksi.

-Yritysten pitäisi nyt nähdä tämän taantuman yli, ja asettaa pitkän aikavälin menestys ja työntekijät lyhytnäköisen voitontavoittelun edelle, itsenäisyyspäivän juhlassa Korson työväentalolla Vantaalla puhunut Mönkäre sanoi. Mönkäre perusteli maltillista henkilöstöpolitiikkaa myös sillä, että hyvää työväkeä on vaikea tavoittaa kasvun alkaessa, jos lyhytnäköisellä toiminnalla ihmiset on ensin irtisanottu.

Mönkäre sanoi vaativansa yrityksiltä paitsi henkilöstöön, myös hallitukseen kohdistuvaa vastaantuloa. Hän muistutti, että henkilöstö on ollut työllisyyttä tukevan sopimuspolitiikan avulla mukana rakentamassa yrityksille edellytyksiä tervehtyä, vahvistaa taseitaan ja rakentaa puskureita taloustaantumasta selviämiseksi.

Hallitus on Mönkäreen mukaan puolestaan omilla toimillaan luonut edellytyksiä yritysten menestymiselle muun muassa alentamalla työnantajien välillisiä sosiaalimaksuja. Mönkäre kyselikin veronalennuksia peränneeltä Nokian pääjohtaja Jorma Ollilalta, että missä tällä hetkellä yrityksillä olisi parempi koti kuin turvallisessa ja toimivan hallinnon Suomessa.

-Olemme todellakin maailman kilpailukykyisin maa. Yritysten työntekijät eli tavalliset suomalaiset hyväksyvät hieman korkeamman verotason saadessaan vastapalveluksi koulutusta, turvallisuutta ja korkeatasoista terveydenhuoltoa. Näistä kilpailutekijöistä meidän on pidettävä huolta. Mönkäreen mukaan myös Nokian hyvät tulokset perustuvat Suomen kestävän kehityksen linjaan, jossa on onnistuttu yhdistämään uusi teknologia ja sosiaalinen pääoma.

-Verotustamme moittivat yritykset hyötyvät ratkaisevasti kilpailukyvystä ja hyvinvoinnista, joka on rakennettu juuri näillä parjatuilla veromarkoilla, Mönkäre sanoi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme