Mainos
Mainos

Mönkäre: Naisten määräaikaisten työsuhteiden määrä huolestuttaa

Naisten määräaikaisten työsuhteiden yleistyminen on erityisen huolestuttavaa työn ja perheen yhteensovittamisen kannalta, tähdentää sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre . Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa Helsingissä tänään puhunut Mönkäre totesi, että työn ja perheen yhteensovittaminen on haaste koko yhteiskunnalle.

-Työsuhteiden määräaikaisuus on Suomessa EU-maista toiseksi yleisintä ja se koskettaa nimenomaan perheen perustamisiässä olevia naisia ja miehiä. Yhteiskunnan ja työelämän jatkuvuuden kannalta tässä on hankala yhtälö, johon on syytä tarttua, Mönkäre totesi.

Sosiaali- ja terveysministerin mielestä lapsiperheiden aseman parantaminen ja vanhempien tukeminen laajemminkin ovat hallituskauden keskeisiä tehtäviä.

-Olemme sitoutuneet lapsien ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen, ministeri painotti.

Uusi hallitusohjelma kiinnittää Mönkäreen mukaan huomiota määräaikaisten työsuhteiden vakinaistamiseen. Hänen mielestään tilannetta auttaisi jo se, että nykyinen lainsäädäntö otettaisiin vakavasti.

-Julkinen sektori on naisten suurin työllistäjä ja myös määräaikaisten työsuhteiden ahkerin solmija. Tällä sektorilla hallituksella on erityinen haaste. Mönkäre myös arvioi, että isät ovat viime aikoina ottaneet aiempaa enemmän vastuuta perheessä. Asiassa on ministerin mukaan silti vielä pitkä tie kuljettavana.

-Hoivavastuun tasaisempi jakautuminen keventäisi naisten työtaakkaa. Työn ja perheen yhteensovittaminen vaatii äideiltä edelleen paljon, huolimatta isien aktivoitumisesta, julkisista palveluista ja perhevapaajärjestelmästä, Mönkäre linjasi.

Äitienpäivän puheessaan ministeri kiitti kaikkia Suomen äitejä lasten, perheiden ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä.

Osaavatko äidit arvostaa äitiyttään?

Äitienpäivän päätilaisuudessa puhui myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton puheenjohtaja, lastenpsykiatrian professori Tuula Tamminen. Hän ilmaisi huolensa siitä, että äidit eivät osaa tai jaksa kokea äitiyttään arvokkaaksi.

-Äitiyden arvostuksen lisääminen on nykyistä kehittyneemmän tasa-arvon rakentamista, Tamminen vertasi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme