Mainos
Mainos

Mönkäre panostaisi vajaakuntoisten työllistämiseen

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre esittää työnantajamaksujen vähentämistä siten, että se kohdennettaisiin vajaakuntoisten työllistämiseen. Mönkäre perustelee mallia sillä, että kohdennettu tuki työllistäisi muutoin vaikeasti työllistyviä vajaakuntoisia, mutta ei johtaisi niin laajaan tuen käyttöön, että se korvaisi kokoaikaisia työpaikkoja.

Karhulassa tänään puhuneen Mönkäreen mukaan malli olisi erinomainen askel tiellä täystyöllisyyteen ja siitä hyötyisivät konkreettisesti sekä vajaakuntoiset että kansantalous. Hän korosti, että työelämässä on monenlaisia tehtäviä, joihin ei välttämättä tarvita laaja-alaista osaamista. Myös sosiaaliturva on rakennettu niin, että työeläkettä ja turvaa sairauden varalle karttuu vain työtä tekemällä.

-On kannattavampaa työllistää vajaakuntoisia vaikka yhteiskunnan tuella kuin jättää heidät kokonaan työelämän ja työhön perustuvan sosiaaliturvan ulkopuolelle. Yhteiskunnan tuki voisi Mönkäreen mielestä olla työnantajamaksun alentamista, työllistämistukea tai jotain muuta. Näitä tukimuotoja selvitellään parhaillaan valmisteltaessa lakia sosiaalisesta yrityksestä.

Mönkäre on arvostellut ns. Holm-Vihriälän työnantajamaksun alennusmallia siitä, että se olisi liian kallis ja kohdentuisi myös sellaisiin yrityksiin ja työntekijöihin, jotka eivät ole tuen tarpeessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme