Mainos
Mainos

Mönkäre: Peruspäivärahan vastikkeellisuus voisi nostaa tasoa

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen mielestä työttömyysturvan peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea voitaisiin nostaa hieman, jos päiväraha samalla tehdään vastikkeelliseksi. Hänen mielestään kyse olisi tavallaan velvoitetyöllistämisestä.

Mönkäre pohtii asiaa tänään ilmestyneessä Aamulehden haastattelussa. Hän kuitenkin korostaa, että tällainen pohdiskelu koskee vain niitä ihmisiä, joille peruspäivärahasta ja työmarkkinatuesta on tullut pysyvä toimeentulon lähde.
-Muutoksen toteutus edellyttää kuitenkin, että me hyväksymme periaatteen, että tyhjästä ei makseta, hän sanoo.

Mönkäreen mielestä korvausta vastaan tehty työ tai yhteiskuntapalvelu takaisi sen, että ihmisen fyysinen ja psyykkinen työkyky säilyy.

Myös työministeri Liisa Jaakonsaari on puhunut työttömyysturvan vastikkeellisuudesta. Hänen mukaansa työministeriössä valmistellaan parhaillaan "työvoimapoliittista reformia", joka muuttaisi työmarkkinatuen jonkinlaiseksi aktiivirahaksi. Uudistuksessa määriteltäisiin nykyistä selkeämmin myös työttömän oikeudet ja velvollisuudet. Alustavia tuloksia selvityksestä odotetaan maaliskuun alussa. Lopulliset esityksensä selvitysmiehet jättävät toukokuun loppuun mennessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme