Mainos
Mainos

Mönkäre puolustautuu Kela-kritiikiltä

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre (sd.) sanoo, että hänen kannanottoaan Kela-remontista on tulkittu väärin.

Mönkäreen STT:lle antamassa taannoisessa haastattelussa ministeri esitti, että Kelan rahoitusremontin yhteydessä tarkastellaan myös ansiosidonnaisia etuuksia.

-Huomaamatta on jäänyt, että olen puhunut rahoituksesta, en tasosta. En ole missään vaiheessa esittänyt ansiosidonnaisten sairauspäivärahojen leikkausta, Mönkäre huomauttaa.

Yksityislääkärien korvaukset esille hoitotakuun myötä

Mönkäreen mukaan yksityislääkärikäyntien ja -tutkimusten Kela-korvausasia tulee puolestaan nousemaan esille, kun kansallisen terveysohjelman hoitotakuu tulee voimaan.

Sen mukaan kunnan on järjestettävä potilaan tarvitsema hoito määräajassa joko kunnallisena tai tarvittaessa yksityisen sektorin toimesta asiakkaan maksun muuttumatta. Mönkäreen mukaan kunta maksaisi yksityisestä hoidosta sen osuuden, jonka potilas nyt maksaa, eikä potilas hakisi Kela-korvausta.

-Kelan raha kuuluu minun mielestäni siinä tilanteessa kunnille. Vaikka valtio lisää merkittävästi kuntien valtionosuusrahaa terveydenhuoltoon, terveyskeskusten kuntoon saaminen vaatii jokaisen lisäeuron.

Mönkäreen mielestä Kelan korvaus yksityislääkärin hoidosta on nykyisellään sosiaalisesti ja alueellisesti epäoikeudenmukaista ja kallista sekä päällekkäistä kunnalliselle terveydenhuollolle. Sairausvakuutusmaksu kootaan puolestaan kaikilta pakollisena veroluonteisena maksuna, vaikka vain harvat voivat sitä tosiasiallisesti käyttää, ministeri sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme