Mainos
Mainos

Mönkäre: Suurituloisten verokevennyksiin ei ole tarvetta

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre pitää valtiovarainministeriön budjettiesitystä oikeansuuntaisena energia- ja ilmastopolitiikan osalta. Sen sijaan VM:n esitys tuloverojen kevennykseksi ei Mönkäreen mielestä ole oikea.

-Suurituloisten veronkevennyksiin ei ole tarvetta. Mahdollinen veronkevennys on työllisyyssyistäkin suunnattava kokonaisuudessaan pienituloisimmille palkansaajille. Tämä edistäisi työllisyyttä erityisesti palvelualojen yrityksissä, Mönkäre sanoo.

Mönkäreen mielestä myös eläkkeensaajille annettu lupaus sairausvakuutusmaksun alentamisesta olisi lunastettava. Mönkäre harkitsisi vielä uudestaan myös energiaverotuksen korotuksen kohdistumista eri kuluttajaryhmiin, vaikka veron korotus sinänsä onkin omiaan edistämään energiansäästöä ja vähäpäästöisten energialähteiden kilpailukykyä.

Energia- ja ilmastopolitiikan kannalta tärkeä on myös VM:n esityksen sisältämä neljän miljoonan euron korotus energiatukeen. KTM:n omassa esityksessä tukea korotettaisiin vielä tuntuvasti enemmän eli yli 33 miljoonalla eurolla niin, että myöntämisvaltuus olisi yhteensä 58,6 miljoonaa euroa. Vuodesta 2001 energiatukea on korotettu jo lähes 50 prosentilla eli noin 10 miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme