Mainos
Mainos

Mönkäre: Työssä jaksamista tarkoitus edistää

Työssä jaksaminen on sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen mukaan hallituksen keskeisiä tavoitteita. Tavoite toteutuu hänen mukaansa vain, jos työntekijöiden työkykyä ja hyvinvointia työpaikoilla voidaan parantaa.

- Ikääntyminen on haaste erityisesti Suomessa, jossa väestön ikääntyminen on lähivuosikymmeninä nopeampaa kuin muissa Euroopan maissa.

Suomessa 65 vuotta täyttäneiden määrä lähes kaksinkertaistuu vuoteen 2030 mennessä, Mönkäre muistutti Työeläkevakuuttajien seminaarissa Helsingissä. Ministerin mukaan Suomessa hallitus pyrkii lisäämään työelämän vetovoimaa. Tarkoituksena on hidastaa eläkemenojen kasvua ja sopeuttaa eläkkeiden rahoitus talouden kantokykyyn.

Mönkäre kiitteli Suomessa 2005 voimaan tulevaa työeläkeuudistusta ja sen valmistelua.

- Suomen työeläkejärjestelmä on uudistettu hyvässä ja tiiviissä kolmikantayhteistyössä hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kesken.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot