Mainos
Mainos

Mönkäre: Valtio osallistuu Aasian kriisin jälkihoitoon

Sosiaali- ja terveysministeri muistuttaa, että valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti valtio vastaa kriisin kaikista kustannuksista, joita muut tahot eivät korvaa.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre lupaa, että Kaakkois-Aasian kriisin jälkihoitoon käytetään myös valtion varoja. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan valtio huolehtii kaikista niistä kustannuksista, joita ei joku muu, esimerkiksi vakuutusyhtiö, korvaa.

Mönkäreen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö ja Kela voivat alkuvaiheessa irrottaa henkistä tukea tarvitsevien hoitoon miljoona euroa kumpikin. Tarkka rahamäärä täsmentyy myöhemmin.

Eri toimijat kokoontuivat tänä aamuna kokoukseen, jossa pohdittiin tarvittavia tukitoimia. Henkistä apua tarvitsevia on Mönkäreen mukaan toistaiseksi noin 150 kunnassa. Avun koordinoimiseksi kuntiin on tarkoitus perustaa yhteistyöelimiä, joihin tulee Kelan, sosiaalitoimen, terveydenhuollon ja järjestöjen edustajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme