Mainos
Mainos

Mönkäre: Valtionyhtiöt KTM:n hallintaan

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre ehdottaa valtionyhtiöitä siirrettäväksi ministeriönsä alaisuuteen.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre

Ministeri Sinikka Mönkäreen mielestä kaikki valtion omistamat yhtiöt voitaisiin siirtää ainakin kokeeksi kauppa- ja teollisuusministeriön hallittaviksi. Ministerin mukaan kauppa- ja teollisuusministeriöllä on tarvittavaa kokemusta yhtiöiden hallinnasta. Lisäksi ministeriöön on perustettu erityinen omistajapolitiikan yksikkö.

Valionyhtiöiden omistuksista on ministeriöiden kesken kilpailtu jo pitkään. Nyt syynä ovat lähinnä liikenne- ja viestintäministeriön alaisuuteen kuuluvan Soneran erikoiset optiojärjestelyt. Ministeri Mönkäre kieltää Soneran entisten johtajien optiot. - Ne eivät ole optioita, vaan kultaisia kädenpuristuksia. Sellaisista ei valtioneuvosto ole tehnyt mitään periaatepäätöstä, ministeri muistuttaa.

Mönkäre kertoi näkemyksistään Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot