Mainos
Mainos

Monkäreen lomamatka Thaimaahan herättää arvostelua

Mönkäre ei aio golf-lomallaan vierailla tuhoalueella, mutta hänelle on järjestetty tapaaminen thaimaalaisen ministerikollegan kanssa.

Sinikka Mönkäre

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen lomamatka Thaimaahan on herättänyt arvostelua. Mönkäre on ensimmäinen suomalaisministeri joka on matkustanut Thaimaahan katastrofin jälkeen. Kyseessä on kolmiviikkoinen golf-loma Hua Hinissä.

Mönkäre ei aio vierailla tuhoalueella, mutta hänelle on järjestetty tapaaminen thaimaalaisen ministerikollegan kanssa.

Mönkäreen lomamatkan kohde ja ajankohta on herättänyt huomiota ja paheksuntaa, myös oman ministeriön sisällä.

- Minun lomamatkanihan on suunniteltu jo yli puoli vuotta sitten, ja tietenkin jos matkatoimisto olisi ilmoittanut että nämä matkat perutaan en tietenkään olisi täällä. Pitkän harkinnan jälkeen ja tietysti myös ilmoitettuani pääministerille, tulin siihen tulokseen, että minulla ei ole mitään mahdollisuutta tätä matkaa peruuttaa, Mönkäre sanoo.

Pääministeri Matti Vanhanen ei näe Mönkäreen matkassa ongelmaa.

- On hyvä että ministerit lomailevat, eikä se kuulu työnantajalle missä he lomailevat.

Mönkäre informoi matkastaan pääministerin lisäksi myös ulkoministeriä sekä demarien ministeriryhmää johtavaa valtiovarainministeri Antti Kalliomäkeä.

Arvostelua herätti jo se, ettei suomalaisministereitä nähty Aasian tuhoalueella. Esimerkiksi Ruotsin ulkoministeri matkusti paikalle osoittamaan myötätuntoaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme