Mainos
Mainos

Mönkijä on vuoden turhake

Suomen teillä ja metsissä päristelee yli 30 000 mönkijää. Niiden hiukkaspäästöt ovat monikymmenkertaisia autoihin varrattuna.

Luonnonsuojeluliiton kustantama aikakauslehti Suomen Luonto on joulukuun numerossaan valinnut vuoden 2007 turhakkeeksi mönkijän.

Lukijat saavat joka vuosi ehdottaa vuoden turhakkeeksi tavaroita, joista heidän mielestään on enemmän haittaa kuin varsinaista hyötyä.

Lehdelle tuli tänä vuonna ehdotuksia ennätysmäärä eli 333 lähes 500 henkilöltä. Voittajaksi selviytyi kuitenkin vantaalainen Paavo Salonen mönkijällään.

- Viime kuukausina olen huomannut, että monille lapsille (jopa vain muutaman vuoden ikäisille ipanoillekin) on asuinalueellani hankittu pienet moottorikäyttöiset mönkijät. Täysin vastuutonta toimintaa sekä mönkijöitä myyviltä että vanhemmilta. Mönkijät myös saastuttavat ja rikkovat luontoa, Salonen perusteli valintaansa.

Suomen teillä ja metsissä päristelee yli 30 000 mönkijää. Mönkijöiden hiukkaspäästöt ovat lehden mukaan jopa 50-kertaiset autoihin verrattuina.

Vuoden turhakkeiksi on nimetty aiemmin muun muassa kahdet puhelinluettelot, kaupunkimaasturi, juotava jogurtti ja hampurilaisaterian kylkiäinen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme