Mainos
Mainos

Mönkijäturmissa kuolevat yli 40-vuotiaat miehet ilman kypärää

Viime vuonna mönkijäonnettomuuksissa kuoli seitsemän henkeä, kaikki yli 40-vuotiaita miehiä. Tiedot ilmenevät liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta-aineistoista kootussa mönkijäraportissa.

Yksikään onnettomuudessa menehtyneistä kuljettajista ei käyttänyt suojakypärää. Tutkijalautakunnat arvioivat, että kypärän käyttäminen olisi estänyt kuoleman yhdessä onnettomuudessa.  Lisäksi kahdessa tapauksessa kypärän käyttö olisi mahdollisesti estänyt kuoleman.

Kuolinonnettomuuksissa mukana olleista mönkijöistä kuusi oli maastoajoneuvoja ja yksi rekisteröimätön tieliikenteeseen tarkoitettu mönkijä.

Tutkijalautakunta: Mönkijän käyttökoulutus pakolliseksi

Yleensä kuolinonnettomuudet aiheutuivat mönkijän kaatumisesta. Yhdessä tapauksessa kuljettaja hukkui ajauduttuaan veteen. 

Kuolleista kuljettajista kaksi oli humalassa. Tärkein kuolinsyy kolmessa tapauksessa oli kallovamma, kahdessa tukehtuminen, yhdessä rintakehävamma ja yhdessä hukkuminen.

Liikennevakuutuskeskuksen tutkijalautakunnan mukaan onnettomuuksia voitaisiin parhaiten ehkäistä pakollisella mönkijän käyttö- ja huoltokoulutuksella sekä mönkijän rekisteröintipakolla.

Vuosina 2008-2011 on liikennevakuutuksista korvattu yhteensä 342 mönkijävahinkoa. Onnettomuuksissa on kyseisinä vuosina vammautunut tai kuollut 200 henkeä. Kuolinonnettomuuksien määrä mönkijäturmissa on pysynyt suunnilleen samana vuosittain.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot