Mainos
Mainos

Moottorikelkan ja mönkijän saa ajaa tankattavaksi tietä pitkin

Maastoajoneuvon eli mönkijän tai moottorikelkan ajaminen yleisellä tiellä sallitaan tankkausta varten. Valtioneuvosto antoi torstaina asiasta asetuksen, joka tulee voimaan marraskuun alussa.

Asetuksen myötä maastoajoneuvoa saa kuljettaa tilapäisesti sen käyttömaaston välittömässä läheisyydessä olevalla yleiselle liikenteelle tarkoitetulla alueella. Tämä on sallittua, kun ajoneuvo on tankattava, se on siirrettävä tieliikenteeseen käytettävästä ajoneuvosta maastoon tai kun sitä säilytetään tällaisella alueella sijaitsevalla pysäköintipaikalla.

Käytännössä asetus tarkoittaa, että moottorikelkoilla ja mönkijöillä saisi käyttää käyttömaaston välittömässä läheisyydessä muun liikenteen kanssa yhteisiä tankkauspalveluita ja parkkipaikkoja. Siirtyminen kauempaa näille alueille ei ole edelleenkään sallittua yleiselle liikenteelle tarkoitettua tietä pitkin.

Nykyisin tien käyttö on sallittua tien tai sillan ylitykseen ja tilapäisesti muuten kohtuuttoman vaikeissa olosuhteissa ja turvallisuussyistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme