Mainos
Mainos

Moottorikelkkaonnettomuudet tyypillisiä jäällä

Suomessa kuolee vuosittain parikymmentä moottorikelkkailijaa. Suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu jäällä ajettaessa.

Liikenneturvan mukaan talviaikaan Suomessa liikkuu noin 100 000 moottorikelkkaa, joiden kuljettajista jopa 20 saa surmansa. Tyypillinen moottorikelkkaonnettomuuden uhri on kovaa ajava kokenut kuljettaja. Suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu jäällä ajettaessa.

- Lumipyry aiheuttaa palteita jäälle, ja kun niihin ajetaan 80 km tuntivauhdilla, niin se aiheuttaa hyvin yllättäviä tilanteita, kertoo vanhempi konstaapeli Janne Similä Oulun poliisista.

Tyypillinen moottorikelkkaonnettomuuden uhri on kovaa ajava kokenut kuljettaja. Vuosittain loukkaantumisia sattuu satoja. Useassa tapauksessa alkoholilla on osuutta onnettomuuteen, vaikka promilleraja kelkkailijalle on sama kuin tieliikenteessä, eli 0,5.

Kelkkailessa kypärä on aina pakollinen. - Ensivuoden alusta tulee sääntö, jonka mukaan alle viisitoistavuotias matkustajakin joutuu käyttämään suojakypärää ja kuljettaja vastaa siitä, että matkustaja käyttää kypärää, sanoo Similä.

Joulunalla kaksi kelkkailijaa kuoli ja ainakin yksi loukkaantui vakavasti. Similän mukaan moottorikelkkailu on turvallista, kunhan pukee päälle lämpimät vaatteet, ottaa mukaan vaihtovaatteet, kompassin, kartan, gps, matkapuhelimen, hinausköyden ja tulentekovälineet.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.12.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot