Mainos
Mainos

Moottoripyöräjengit pannaan Suomessakin?

Oikeusministeriön ja sisäministeriön asiantuntijat aikovat ministereidensä johdolla lähiaikoina kokoontua selvittämään, voidaanko rikollisten moottoripyöräjengien toimintaa rajoittaa lailla.

Oikeusministeri Kari Häkämies ja sisäministeri Jan-Erik Enestam sopivat tänään keskinäisestä kokouksesta, jossa selvitetään mm. mahdollisuuksia kriminalisoida rikollisjengien toiminta tai niihin kuuluminen. Samalla kartoitetaan muita keinoja puuttua jengien laittomaan toimintaan.

Suomi seuraa muiden Pohjoismaiden kehitystä, joissa moottoripyöräjengien viime päivien väkivaltaisuudet ovat nostattaneet sekä yleisen mielipiteen että hallitukset vaatimaan jengeille kovempaa kuria.

Järjestöjen kieltäminen hankalaa

Vaikka tilanne Suomessa on pitkään ollut varsin rauhallinen, Häkämies sanoo olevansa valmis lainsäädännöllisiin rajoituksiin, jos poliisi näkee sen tarkoituksenmukaiseksi.
-Vaihtoehtoina ovat järjestöjen kieltäminen tai lakipykälän kirjoittaminen yleisempään muotoon.

Järjestöjen kieltäminen olisi kuitenkin käytännössä vaikeaa, sillä kaksi ongelmia aiheuttavaa moottoripyöräjengiä eivät ole edes rekisteröityjä yhdistyksiä. Häkämies muistuttaa, että lainkirjoittamisen kannalta rikollisjengeihin kuuluminen ei ole helppo asia. Jotakin järjestöä ei voida kieltää nimeltä mainiten.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme