Mainos
Mainos

Moottoripyöräkauppa kiivastunut

Keventynyt ajoneuvojen verotus on vaikuttanut moottoripyörien hintoihin. Se on innostanut kaksipyöräisten ostoon.

Moottoriajoneuvojen uudistunut verotus on vaikuttanut moottoripyörien hintaan lisäten niiden kauppaa. Ajoneuvorekisteriin merkittiin viime vuonna yli 13 000 moottoripyörää. Uusien moottoripyörien osuus oli tästä lähes 5 000 kappaletta.

Ennen verouudistusta moottoripyöriä verotettiin kuutiotilavuuksien mukaan, koska isoja pyöriä pidettiin pieniä vaarallisempina.

"Turvallisuus paranee"

Markkinointipäällikkö Sebastian Sundman Brandt -yhtiöstä pitää veronkevennystä liikenneturvallisuussyistä myönteisenä, koska moottoripyörien ikä laskee. Sundman sanoi lauantaina Tampereen Vene- ja moottoripyörämessuilla, että keventyneen verotuksen vuoksi liikenteeseen tulee turvallisia pyörämalleja, joiden ajo-ominaisuudet ovat hyviä ja jarrut kehittyneitä.

Messuilla esiteltiin Liikenneturvan ja moottoripyöräjärjestöjen yhdessä tuottama Motoristin peruskurssi, joka on on ennakoivan ajamisen opetuspaketti. Kurssiin kuuluu luokkaopetusta ja ajoharjoituksia. Kursseja järjestävät moottoripyöräkerhot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot