Mainos
Mainos

Moottoripyöräkauppa kiivastunut

Keventynyt ajoneuvojen verotus on vaikuttanut moottoripyörien hintoihin. Se on innostanut kaksipyöräisten ostoon.

Moottoriajoneuvojen uudistunut verotus on vaikuttanut moottoripyörien hintaan lisäten niiden kauppaa. Ajoneuvorekisteriin merkittiin viime vuonna yli 13 000 moottoripyörää. Uusien moottoripyörien osuus oli tästä lähes 5 000 kappaletta.

Ennen verouudistusta moottoripyöriä verotettiin kuutiotilavuuksien mukaan, koska isoja pyöriä pidettiin pieniä vaarallisempina.

"Turvallisuus paranee"

Markkinointipäällikkö Sebastian Sundman Brandt -yhtiöstä pitää veronkevennystä liikenneturvallisuussyistä myönteisenä, koska moottoripyörien ikä laskee. Sundman sanoi lauantaina Tampereen Vene- ja moottoripyörämessuilla, että keventyneen verotuksen vuoksi liikenteeseen tulee turvallisia pyörämalleja, joiden ajo-ominaisuudet ovat hyviä ja jarrut kehittyneitä.

Messuilla esiteltiin Liikenneturvan ja moottoripyöräjärjestöjen yhdessä tuottama Motoristin peruskurssi, joka on on ennakoivan ajamisen opetuspaketti. Kurssiin kuuluu luokkaopetusta ja ajoharjoituksia. Kursseja järjestävät moottoripyöräkerhot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme