Mainos
Mainos

Mopoautoilla törttöillään enemmän kuin mopoilla

Mopoautoille sattuu vakuutuksesta korvattavia liikennevahinkoja useammin kuin mopoille. Liikennevakuutuskeskuksen mukaan mopoautojen vahinkojen vertailukelpoinen määrä oli vuonna 2010 yli nelinkertainen mopoihin verrattuna.

Ajoneuvokantaan ja vakuutusten määrään suhteutettuna mopoille sattui 18,2 liikennevahinkoa tuhatta mopoa kohden. Vastaava luku mopoautoilla oli 86,7 liikennevahinkoa.

Henkilövahinkojen osalta erot eivät kuitenkaan ole näin suuria. Tuhatta mopoa kohden sattui 12,2 henkilövahinkoa, kun mopoautoilla luku oli 16,4.

Mopoautot ovat vielä varsin uusi mutta nopeasti kasvava ilmiö. Suomessa on liikenteessä noin 210 000 mopoa ja noin 5 000 mopoautoa.

Luvuissa ei oteta kantaa mahdollisiin eroihin ajoneuvojen käyttöajassa tai ajetuissa kilometreissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot