Mainos
Mainos

Mopoauton virittäminen voi tuoda mojovan laskun

Mopoautojen määrän kasvaessa myös niiden virittäminen näyttää yleistyvän. Liikenteen turvallisuusvirastolle Trafille on tullut virittämisestä yhteensä parikymmentä ilmoitusta viime ja tänä vuonna, ja ilmoitusten määrä on kasvussa.

Liikkuvasta poliisista kerrotaan, että pienestä virittämisestä ei yleensä edes tehdä ilmoitusta Trafille, vaan asia hoidetaan paikan päällä.

Omistajalle virittäminen tulee kalliiksi. Kevyistä nelipyöristä pitää maksaa autovero, elleivät ne muutoksien vuoksi enää täytä verottomuuden ehtoja. Viritetystä mopoautosta maksettava autovero voi olla tuhansia euroja.

Mopoautojen virittämistä hillitsee se, että ne pitää katsastaa säännöllisesti, toisin kuin mopot.

- Mopoautoja on käynyt katsastuksessa yli viiden vuoden ajan, joten niiden katsastamisesta on syntynyt rutiinia yleisellä tasolla. Mopoautot voidaan tarkastaa samoilla mittalaitteilla ja menetelmillä kuin henkilöautot, sanoo ylitarkastaja Otto Lahti Trafista.

Niin sanottuja kevyitä nelipyöriä, joihin mopoautokin luetaan, oli syyskuussa liikenteessä yli 8000. Vuodenvaihteesta kevyiden nelipyörien määrä on kasvanut tuhannella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme