Mainos
Mainos

Mopoilu kevyen liikenteen väylillä yhä useammin kiellettyä

Mopoilu sallitaan yhä harvemmin kevyen liikenteen väylillä. Esimerkiksi Oulu kielsi mopoilun kävelijöiden ja pyöräilijöiden seassa kokonaan viime kesänä. Kokemukset ovat olleet hyviä.

– Mopo-onnettomuuksissa on ollut hienoista vähennystä. Mopoilijoille on tullut myös ripaus nöyryyttä liikenneturvallisuutta kohtaan, kun he ajavat autoliikenteen seassa. Kevyen liikenteen väylillä asenne oli joskus kuin teiden kuninkailla, sanoo ylikomisario Arto Autio Oulun poliisista.

Mopokannan kasvaessa moni kunta on viime vuosina päätynyt ohjaamaan mopot ajoradoille. Esimerkiksi Raahe poisti mopoilijat tänä kesänä kevyen liikenteen väyliltä ja Kajaani selvittelee asiaa parhaillaan.

Helsingissä on viime vuosina tarkastettu katujen nopeusrajoituksia ja ohjattu mopoilijat teille, jos nopeusrajoituksia on alennettu.

Monessa kunnassa pidetään nyrkkisääntönä, että mopot voidaan ohjata teille, joiden nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa tai alle.

Liikenneturva pitää nykyistä suuntausta hyvänä, sillä taajamaliikenteessä mopot sopivat paremmin autojen kuin kevyen liikenteen joukkoon. Kesäkuussa uudistunut mopokortti lisäsi myös mopoilijoiden koulutusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme