Mainos
Mainos

Mopokortti uudistuu kesäkuussa - opetuksen aloitus viivästynee

Kesäkuussa uudistuva mopokortti luo paineita sekä tutkintojen vastaanottoon että autokouluille. Tutkintojen vastaanotossa on nyt ruuhkaa, kun 15 vuotta täyttäneet nuoret yrittävät saada mopokortin pelkällä teoriakokeella toukokuun aikana.

Kesäkuun alusta alkaen mopokortti edellyttää kirjallisten lisäksi kuusi teoriatuntia, kolme tuntia ajoharjoittelua ja käsittelykokeen. Päätös mopokortin uudistumisesta syntyi hallituksessa vasta viime viikolla.

Autokouluille nopea aikataulu aiheuttaa päänvaivaa. Kaikki koulut eivät ehdi aloittaa uutta mopokorttiopetusta kesäkuun alusta, koska päätös tutkinnonuudistuksesta tuli vasta viime viikolla.

Mopokorttiuudistusta on perusteltu muun muassa liikenneturvallisuuden parantamisella. Jopa 500 euroa maksava kortti on nuorista kallis, mutta opetus on heistäkin tarpeen.

– Tulee ainakin niitä ajokertoja. Onhan se ihan erilaista olla liikenteessä kuin ajella mökillä - siellä pitää ottaa aina muutkin tietenkin huomioon, kertoo mopoilija Eetu Pitkänen.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme