Mainos
Mainos

Mormonikirkon palo synnytti kirkkokuntia yhdistävän yhteistyön Tampereella

Käytännössä apu on näkynyt omien seurakuntatilojen tarjoamisena mormonien käyttöön.

Maan tasalle palaneen Tampereen mormonikirkon raunioille suunnitellaan jo kovaa vauhtia uuden kirkon pystyttämistä. Jälleenrakennuksen ajaksi tarvitaan kuitenkin pikaisesti korvaavia kokoontumistiloja.

Perinteisten kristillisten kirkkokuntien ulkopuolelle Jehovan todistajien tavoin lasketut mormonit ovat yllättyneitä tilatarjouksista, joita ovat saaneet valtionkirkon lisäksi muilta uskonnollisilta yhteisöiltä ja kirkkokunnilta.

- Kyllä se lämmittää ja vastaavasti me haluaisimme tarjota meidän tiloja, jos tämmöinen tilanne kohdistuisi johonkin muuhun kirkkokuntaan, piispakunnan neuvonantaja Eero Palomäki Tampereen mormoniseurakunnasta kertoo.

Tampereen adventtikirkko tarjosi omaa, 300-paikkaista kirkkosaliaan mormonien käyttöön heti tänä aamuna. Kirkon johtokunta oli päätöksessään yksimielinen.

- Sellaisia, jotka ovat joutuneet onnettomuuden kokemaan ja vaikeuksiin niin aivan inhimillisistäkin syistä tulisi auttaa, pastori Auvo Helminen Tampereen Adventtiseurakunnasta kertoo.

Kirkkokuntien väliset erot opissa ja opetuksessa eivät adventistien mukaan saa olla esteenä avun tarjoamiselle.

- Monet opetukset ja käytännöt mormoneilla ovat meille varsin vieraita, mutta siitä huolimatta haluamme nähdä heitä oman näkemyksensä mukaan kilvoittelevina uskovina, joita meidän tulee rakastaa ja tukea, Helminen painottaa.

Mormonien Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkolla on Suomessa jäseniä 4500.Yhdysvalloissa päämajaansa pitävän kansainvälisen kirkkokunnan kokonaisjäsenmäärä on reilut 12 miljoonaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme